Het Netwerkhuis

De filosofie

De bedrijfsnaam Het Netwerkhuis is gekozen omdat ik graag samen met anderen projecten ontwikkel en uitvoer. Het Netwerkhuis kun je zien als een platform van zelfstandig ondernemers, die hun eigen bedrijf en daar waar nodig gebruik maken van elkaars kennis en expertise. Samen hebben we veel in huis. Dat betekent dat we veelzijdige opdrachten aan kunnen en goede kwaliteit leveren. 
Opdrachten waaraan u kunt denken zijn: 

  • organiseren van congressen en symposia, van idee naar uitvoering
  • ontwikkelen en uitvoeren van projecten op het terrein van cultuur, zorg en welzijn
  • het 'vlot trekken' van aarzelende projecten
  • Het verzorgen van een externe evaluatie van bestaande projecten
  • het ontwerpen en uitvoeren van (evaluatie)onderzoeken
  • ontwikkelen van toekomstscenario’s voor uw organisatie
  • het schrijven van teksten voor brochures, boeken en nieuwsbrieven
  • het ontwikkelen van online trainingen en websites
  • het verzorgen van trainingen en workshops

We werken vooral in het sociaal domein en denken graag mee. Waar we vooral goed in zijn is het ontwikkelen en bedenken van concepten die  mensen en organisaties met elkaar verbinden. We bedenken niet alleen maar bieden concrete instrumenten aan, zodat mensen ook daadwerkelijk zich met elkaar kunnen verbinden. Met behulp van eenvoudig te bedienen websites, webblogs en filmpjes kunnen deelnemers elkaar inspireren en motiveren.

 

Recente voorbeelden

Op weg naar werk - Arnhem 

Samen met de LFB en Stichting Prokkel een werkorganisatie opzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanuit bedrijfsverzamelgebouw Rijnbrink (Zeelandsingel, Arnhem) worden allerlei werkzaamheden verzorgd voor organisaties in het pand (database beheer, sorteerwerkzaamheden, catering). Er werken inmiddels drie personen en er is ruimte voor meer mensen. De LFB verzorgt coaching en opleiding, vanuit het Netwerkhuis wordt de acquisitie gedaan. 

Studiecoaches voor studenten met een vorm van autisme.

Pilot samen met de Fontys Hogeschool Eindhoven in 2013-2014 gerealiseerd.  Fontys Hogeschool ICT heeft het studiecoaches project geadopteerd. De vrijwilligers maken nu deel uit van de reguliere studie ondersteuning. Inmiddels ook opgezet bij Fontys TNW (applied Scienes) en bij de Haagse Hogeschool (ICT). Interesse om zelf vrijwillige studiecoach te worden? In september 2017 starten er nieuwe opleidingen in Eindhoven, Tilburg, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Zie ook bij nieuws.

De actieve ontmoeting

In buurt en wijk, voor buurtbewoners in samenwerking met woonzorgcentrum. De actieve ontmoeting is uit de ontwikkelfase. Er zijn nu wandelgroepen in Tilburg, Apeldoorn, Stadskanaal en Zutphen. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze starten vanuit een zorgcentrum én dat deelnemers uit de buurt komen. Voor meer informatie www.deactieveontmoeting.nl. Deze zomer start er een Actieve Ontmoeting in Arnhem-Zuid, op de woensdagochtend. Interesse en meer weten? Stuur een mail naar m.geling@hetnetwerkhuis.nl

De Prokkelweek

Landelijk projectleider van de Prokkelweek. Van 12 - 17 juni 2017 vonden overal in het land activiteiten plaats waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. De week startte op maandag 12 juni met de ProkkelSterrenslag, een zeskamp voor bedrijven en mensen met een verstandelijke beperking. Voor meer informatie www.prokkel.nl. In 2018 is de Prokkelweek van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni. 

B & B Huis Middendorp 

In onze verbouwde boerderij in Ellecom hebben we twee B&B kamers ingericht en een gezellige huiskamer gemaakt. Ellecom ligt aan de Veluwezoom. Heerlijke omgeving voor fietsen, wandelen en lekker uitrusten. Voor meer informatie en reserveren zie ook www.bnb-ellecom.nl of www.huizemiddendorp.nl